Nurfarahin Binti Abdul Rahman

KETUA JABATAN PEMATUHAN

Nurfarahin Binti Abdul Rahman memegang ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (LL.B) (Kepujian) (UIAM) dan telah diterima masuk sebagai pengamal undang undang oleh Badan Peguam Malaysia pada 30 Mac 2018.


Beliau memulakan kerjayanya di as-Salihin Trustee Berhad pada Oktober 2018 sebagai Eksekutif Undang-Undang di Jabatan Undang-Undang & Dokumentasi. Meneruskan prestasi cemerlang dalam peranannya, beliau dinaikkan pangkat menjadi Eksekutif Kanan pada Januari 2020. Pada Jun 2023, beliau beralih ke Jabatan Pematuhan dan dinaikkan pangkat menjadi Penolong Pengurus pada Januari 2024.


Sejak Januari 2025, beliau telah berkhidmat sebagai Ketua Jabatan Pematuhan, mengawasi operasi pematuhan penting dalam organisasi, dengan fokus khusus pada Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pencegahan Pembiayaan Keganasan, Pengurusan Risiko, Perlindungan Data Peribadi, dan pematuhan terhadap FATCA/CRS.

Scroll to Top